Over ons


Kraamverzorgenden kunnen zorgen voor een goede en fijne start na de geboorte van een baby, door de zorg goed af te stemmen naar de wensen en behoeften van het gezin. Kraamverzorgenden met passie voor de zorg hebben aangeboren voelsprieten. Zij kunnen inschatten wat een gezin belangrijk vindt. Door open communicatie met jullie, stemt zij de zorg zo goed mogelijk af. Ze voorziet jullie van alle nodige informatie en tips, zodat jullie na de kraamtijd vol vertrouwen zelf voor jullie baby kunnen zorgen. Op deze manier bieden we zorg zoals kraamzorg bedoeld is; noodzakelijke zorg, kwaliteit met een “warme” touch.

Ilona

Directeur/Eigenaar

Is getrouwd en moeder van 3 prachtige dochters en eigenaar van Kraamzorg het Kraamnest. Sinds 2000 heb ik met veel passie en plezier als kraamverzorgende gewerkt en heb bij verschillende kraamzorgbureau’s gewerkt. In mijn werk heb ik altijd een sterke visie op goede zorg gehad. Ook heb ik een verdiepende opleidingen gevolgd en veel ervaring in de planning van kraamzorg.

Carola

Officemanager

Mijn naam is Carola, getrouwd met Bart en moeder van 2 volwassen kinderen.
Na 30 jaar ING ben ik 6 jaar geleden in de ouderenzorg terecht gekomen als Officemanager/communicatieadviseur. Het veelzijdige in de functie binnen het Kraamnest sprak me aan. Behalve de zorg, organiseer ik alles wat te maken heeft met de bedrijfsvoering van het Kraamnest. En ik ben blij dat ik dat mag doen in het warme nest!

MarliesMarlies

Marlies

Manager Zorg

Mijn naam is Marlies Hopster. Per half mei ben ik in dienst bij Het Kraamnest in de rol van manager zorg. 
Privé ben ik getrouwd met Eelco en heb ik 2 kinderen. In mijn werkzame leven ben ik heel wat jaren nauw betrokken geweest bij de geboortezorg in de rol van (klinisch) verloskundige. De afgelopen jaren ben ik me gaan verdiepen in de management kant van de zorg, iets waar ik veel voldoening uit haal.
Toch bleef de geboortezorg kriebelen en zo ben ik bij Het Kraamnest terechtgekomen.
Een mooie organisatie met betrokken medewerkers.

MerianMerian

Merian

Verpleegkundig babyconsulent, zorgmanager BabythuisZorg

Een aantal jaren geleden ben ik met Ilona Kwaks, directeur van het Kraamnest in contact gekomen en al pratende kwamen we erachter dat we dezelfde passie delen. Gezinnen coachen in een fase van hun leven dat ze ouders geworden zijn. Mijn basis ligt in het ziekenhuis. Vanuit deze werkplek ben ik me gaan specialiseren rondom de pasgeborene en het gezin waarin de baby geboren is. Eerst op de neonatologie afdeling met later een verschuiving naar de follow-up polikliniek. Op deze polikliniek begeleidde ik tot 1 mei 2022 de gezinnen met een prematuur geboren baby en of andere start waarbij ondersteuning helpend is.Naast deze baby’s worden er op deze polikliniek baby’s gezien die overmatig huilen.  Om ouders met hun baby vanuit de hulpvraag in het gezin te kunnen helpen zijn we vanaf 1 april 2021 aangesloten bij BabythuisZorg als franchiseondernemer.Lees in “Meer over Merian” waarin ik kan ondersteunen in het eerste levensjaar van jullie baby.

Patricia

Coördinator BabythuisZorg

Als coördinator van BabythuisZorg bied ik structuur aan het gezin, als de moeder even niet lekker in haar vel zit of lichamelijk niet in staat is om goed voor de baby te zorgen. Ik fungeer als klankbord en zorg ervoor dat de baby zich goed kan hechten. Mijn ondersteuning is tijdelijk en mocht het nodig zijn dan schakelen we (in overleg) andere hulpverleners in. Het is mooi om een gezin in een voor hen moeilijke periode op weg te helpen.

Lianne

Praktijkopleider

Als praktijkopleider vind ik het belangrijk om er te zijn voor de leerlingen en een goede band met ze te hebben: een voorwaarde voor een mooie samenwerking. Open en eerlijke communicatie staat bij mij bovenaan. Ik vind het geweldig dat in ons team het “wij doen het samen” gevoel overheerst; dat maakt het Kraamnest zo bijzonder!

AfkeKAfkeK

Aafke

Kraamverzorgende

In 1994 ben ik begonnen met werken als kraamverzorgende en nog steeds doe ik mijn werk met veel passie en plezier. Het is ieder gezin weer een leuke uitdaging om te zorgen dat de nieuwe ouders met een zelfverzekerd gevoel de zorg kunnen dragen voor hun nieuwe baby.

AnnetteMAnnetteM

Annette

Kraamverzorgende

Ik ben Annette ben 55 jaar heb 2 kinderen en 1 kleindochter. Ik loop al aardig wat jaartjes mee in de kraamzorg.

BarbaraBarbara

Barbara

KRAAMVERZORGENDE

Als jong meisje van 9 jaar wilde ik al kraamverzorgster worden.

Op dit moment ben ik weer terug als herintreder bij het kraamnest en dat bevalt me erg goed, ik geniet van het werk!

Met veel plezier, passie, geduld en liefdevolle zorg wil ik de ouders en hun baby een fijne kraamtijd geven!

BiancaBianca

Bianca

KRAAMVERZORGENDE

Mijn naam is Bianca, ik ben moeder van drie kinderen. Als jong meisje had ik twee ambities: moeder worden en het beroep kraamverzorgster beoefenen. Ik ben dan ook zeer gelukkig dat ik beide mag zijn.

Ik heb al heel wat jaren ervaring binnen de kraamzorg. Tijdens mijn loopbaan ben ik ook actief geweest als praktijkopleider en als leerling verpleegkundige. Toch ben ik erachter gekomen dat mijn hart ligt bij de kraamzorg en uiteindelijk heb ik gekozen voor het Kraamnest.

BregchjeFBregchjeF

Carla

Kraamverzorgende

Mijn naam is Carla, moeder van 2 volwassen kinderen en ik woon in Bemmel. Na jaren gewerkt te hebben op kantoor ben ik in 2010 de richting van de kraamzorg in gegaan. Het is een vak wat mij goed past. In de kraamweek zorg ik voor rust, kennis over de voeding en gezelligheid. Als ik wegga aan het eind van de week, gaan ouders uitgerust en met zelfvertrouwen een mooie toekomst tegemoet met hun kindje.

SuzanneSuzanne

Chantal

Kraamverzorgende

Van harte met jou/jullie baby, op naar de kraamtijd!

 

Daar kom ik… Chantal, getrouwd en moeder van 3 jongens, en inmiddels al vele jaren te vinden tussen de baby;-)) 

Ik vind het belangrijk zorg te bieden waar nodig en samen met jou/jullie af te stemmen waar de zorgbehoefte ligt, ik kan goed schakelen, ben behulpzaam, verzorgend, flexibel en heb altijd een luisterend oor. 

Ik wil een goede basis geven zodat jij/jullie aan het einde van de kraamtijd vol zelfvertrouwen de toekomst in kijken. 

Hopelijk tot snel!

danielledanielle

Danielle

KRAAMVERZORGENDE

In 2008 heb ik mijn diploma verzorgende IG gehaald en ben toen direct gaan werken in de Kraamzorg. Ik heb dit 2 jaar met veel plezier gedaan maar vond mijzelf toen met 18 jarige leeftijd te jong en ben wat anders gaan doen.

Het vak Kraamzorg is altijd bij mij blijven kriebelen en ben sinds 1 mei 2020 weer begonnen en geniet weer volop van mijn werk. 

IngridVIngridV

Ingrid

Kraamverzorgende

Ik ben 17 jaar kraamverzorgende. Het is fijn om te kunnen zorgen, en het gezin vertrouwd te laten worden met hun nieuw geborene. In gezinnen kan de begeleiding alle kanten op. Ik heb humor, geduld, een luistert oor en weet van aanpakken. Ik pas mij aan het gezin aan en wat de wensen zijn van het gezin.

Ingrid

Kraamverzorgende

Ira

Partusassistent
Kraamverzorgende
BregchjeFBregchjeF

Jeannet

Kraamverzorgende

Rustig, geduldig, respectvol, gevoelsmens, getrouwd, moeder en in voor een leuke grap. 

Ik kijk er dan ook elk gezin weer naar uit om een mooie start te kunnen bieden. Ik hoop elk gezin een mooie, ontspannen en leerzame week te mogen bieden. Samen kijken we naar de wensen en behoeften en laat ik het gezin met een vertrouwd gevoel achter. 

JudithJudith

Judith

KRAAMVERZORGENDE

Mijn naam is Judith, moeder van 10 kinderen en sinds september 2019 werkzaam bij het Kraamnest. 

Mijn uitdaging is om van die eerste week van ouders met hun pasgeboren kindje een geweldige week te maken, waarin ik ze begeleid in de dagelijkse zorg voor hun kindje, het huishouden uit handen neem, zorgen dat het gezin op rolletjes loopt en uiteraard zorg draag voor het welzijn van moeder en kind.

KimGKimG

Kim

Kraamverzorgende

Het verzorgen zit in mijn alles en de aantrekkingskracht naar baby’s is enorm. Een mooie combi om toe te passen in mijn werk. Dankbaar ben ik voor de ervaring en kennis die ik mag opdoen bij Het Kraamnest en voor de gezinnen die ik met veel passie mag verzorgen. 

LauraMLauraM

Laura

Kraamverzorgende

Mijn naam is Laura. Ik woon samen met mijn partner Kevin en wij hebben samen 1 dochtertje.
Kraamzorg; het vak waar ik als klein meisje al van droomde voer ik inmiddels al een aantal jaren met heel veel plezier uit! Het mooie aan dit werk is dat ik een hele week lang deel uit mag maken van een intense, mooie en intieme gebeurtenis; hoe bijzonder is dat!

Ik luister goed naar de wensen van de ouders en zal eventuele andere kindjes bij de zorg van de baby betrekken!
Op de eerste dag binnenkomen en ouders helpen opstarten met de verzorging van de baby en op de laatste dag zelfverzekerde ouders achterlaten ‘Laura het was gezellig en fijn, maar nu gaan wij het lekker zelf doen’ …. Daar doe ik het voor!

SuzanneSuzanne

Mariet

Kraamverzorgende
MellanieSMellanieS

Mellanie

Kraamverzorgende

Hoi! Mijn naam is Mellanie, getrouwd en mama van een dochtertje. In 2010 ben ik afgestudeerd als kraamverzorgende en heb 6 jaar met alle plezier gewerkt in de kraamzorg.

MiriamVMMiriamVM

Miriam

Kraamverzorgende

Mijn naam is Miriam. Een trotse moeder van 2 lieve kindjes. Ben nu 18 jaar werkzaam als kraamverzorgende. Als klein meisje vond ik het geweldig om de kraamverzorgster te helpen toen mijn nichtje werd geboren en vanaf die tijd wist ik dat ik kraamverzorgster wilde worden.

Jouke BJouke B

Nadine

Medewerker partuspoule

Mijn naam is Nadine. Vol passie en liefde werk ik in de kraamzorg. Als kraamverzorgende in de partus poule ondersteun ik het team van het kraamnest in de avonden en nachten. Dit betekent dat je mij kunt tegenkomen bij een thuisbevalling, of als jullie ’s avonds of ’s nachts thuiskomen, na een bevalling in het ziekenhuis. Ik zet mij in om je zo goed mogelijk te begeleiden tijdens een overweldigende bevalling. Ook beantwoord ik alle vragen voordat je zelf de eerste nacht voor je kindje gaat zorgen. Wie weet komen we elkaar snel tegen, ik kijk er naar uit!

Jouke BJouke B

Petry

Kraamverzorgende

Mijn naam is Petry, moeder van 2 volwassen kinderen. 
Volgens mij zijn zaken als; vertrouwen, zorgzaamheid en een open en eerlijke communicatie voorwaarden voor een mooie samenwerking. Naast dit alles maakt rust, geduld, humor, maar ook de juiste inschatting van behoeften de kraamweek onvergetelijk. 
En dat is dan ook mijn inzet; ik denk dat iedereen recht heeft op een liefdevolle, geborgen start. 
Het wonder van een nieuw leven, wat is er mooier dan dat je hierbij aanwezig mag zijn?  

ReginaRegina

Regina

Kraamverzorgende
Ruth v HRuth v H

Ruth

Kraamverzorgende

Een kraamweek is een bijzondere en intense week en mijn missie is geslaagd als jullie daar met mooie herinneringen en een goed gevoel op terug kunnen kijken. Ik ben betrokken, enthousiast, betrouwbaar, zorgvuldig, integer en kan goed afstemmen op jullie wensen. Een goede balans tussen gezelligheid en humor en tegelijkertijd rust en herstel is waar ik naar streef in een kraamweek. Ik kijk er naar uit om jullie een fijne kraamweek te geven!

BregchjeFBregchjeF

Santine

Planner Bereikbaarheidsdienst en Intake

Ancella

Kraamzorgassistent
SuzanneSuzanne

Suzanne

Administratief Medewerker/intaker

Ik ben Suzanne 32 jaar oud, getrouwd met Peter en wij wonen met een dochter (4) en een zoon (0) in Didam. Nadat ik zelf kraamzorg van het Kraamnest had ontvangen, mocht ik op gesprek komen en ik werk met veel plezier bij het Kraamnest. Je kunt met alle vragen bij me terecht.

Wilma HWilma H

Vera

Planning en bereikbaarheidsdienst

Mijn naam is Vera en ik woon samen met mijn man in Huissen. Afgelopen maart ben ik voor het eerst moeder geworden van een dochter. Ik heb altijd al veel interesse gehad in de geboortezorg maar ik heb destijds toch gekozen voor de gehandicaptenzorg. Hier ben ik vijf jaar met veel plezier aan het werk geweest als woonbegeleider en roostermaker. Toch miste ik het puzzelen en organiseren in het werk en bleef het kriebelen om hier iets mee te doen. Sinds september 2022 ben ik werkzaam als planner bij het kraamnest.

Wilma HWilma H

Wilma

Kraamverzorgende

Mijn naam is Wilma, getrouwd en moeder van 2 jongens. Van 1994 tot 2004 heb ik als kraamverzorgende gewerkt en na een aantal jaren als groepsleider op een kinderdagverblijf, nu weer terug in de kraamzorg. En vanaf september 2021 werk ik daarnaast met veel plezier bij BTZ. 

LauraHLauraH

Angelique

Leerling Kraamverzorgende

Ik ben Angelique en moeder van 2 fantastische kinderen.
Ik ben een tijdje werkzaam geweest in de ouderenzorg en nu werd het tijd om meer uit mezelf te halen en te doen wat ik echt leuk vind.
Ik vind fijn om mezelf te kunnen zijn en alles te kunnen vragen aan mijn collega’s tijdens mijn leerperiode.
Ik geniet volop van mijn leertraject en zal mezelf 100% inzetten om een goede kraamverzorgende te worden, te zijn en te blijven.

Halima

Leerling kraamverzorgende

Marieke

Leerling kraamverzorgende

Noa

Leerling kraamverzorgende

Simone

Leerling kraamverzorgende

Yifang

Stagiair

Impressie


Een dag kraamzorg, hoe ziet dat er nu eigenlijk uit? Die vraag krijgen we regelmatig. Hieronder een kleine impressie.
’s Morgens komen we binnen en praten we eerst over hoe de nacht is verlopen: Hoe is het met de voeding gegaan? Hebben jullie wel wat uurtjes geslapen? Hoe voelen jullie je vandaag? Hoe gaat het met jullie baby?

Ontbijt

Komt er nog bezoek vandaag? Dan kunnen we daar rekening mee houden. Vervolgens maken we heerlijk een ontbijtje.. naar wens! Willen jullie ontbijt op bed? Of liever aan tafel? wordt geregeld!

Controles

Daarna worden de controles bij de kraamvrouw gedaan en kan de kraamvrouw heerlijk gaan douchen. Voor de kraamverzorgende het moment om lekker de ramen open te zetten, het bed af te halen, heerlijk te verschonen, en de kamer op te ruimen en stofzuigen.

Hulp

De kraamvrouw komt onder de douche uit, wordt indien nodig geholpen met aankleden, en kan daarna (en dat is vooral de eerste dagen na de bevalling heerlijk) schoon in een fris opgemaakt bed stappen.

Genieten van een heerlijke kraamweek, dat is kraamzorg van het Kraamnest!

Kraamzorg Het Kraamnest B.V.

Het is onze liefdevolle en persoonlijke benadering voor moeder, de pasgeborene en overige gezinsleden die ons uniek maakt. Als je kiest voor kraamzorg van het Kraamnest, dan kies je voor een betrokken organisatie die oprecht geïnteresseerd is in jullie.

© 2021 Kraamzorg Het Kraamnest B.V. Privacybeleid - Algemene voorwaarden

HKZ keurmerk
DEKRA certificaat
Zorgkaart Nederland
sbbtransparant
logo MediPlus
zorgvoorborstvoeding-keurmerk