Merian

Verpleegkundig babyconsulent 

VERPLEEGKUNDIG BABYCONSULENT EN KRAAMVERZORGENDE

Inmiddels werk ik al heel wat jaren met baby’s en ouders. Graag zet in me in om je gezin zo te ondersteunen dat je voldoende handvatten krijgt om een fijne basis te ontwikkelen met je baby.

Om kennis te maken met mijn achtergrond volgt hier aanvullende informatie: 
Als verpleegkundige ben ik gestart op afdeling gynaecologie, daarna op de kindergeneeskunde. De afdeling neonatologie werd voor langere tijd mijn werkplek, ondertussen werden we zelf ouder van 2 kinderen, inmiddels zijn ze jong volwassen.
Op mijn werk wilde ik graag ouders meer aan kunnen bieden dan op dat moment gebruikelijk was en ben de opleiding voor verpleegkundig Babyconsulent gaan volgen. 
Sinds 2010 werk ik voor een aantal uren op de kinderpoli van ziekenhuis Rijnstate. Hier begeleid ik in een follow-up team de nazorg van de baby’s die op de neonatologie HC/MC opgenomen zijn geweest en onrustige baby’s.

Om naast mijn werkzaamheden als follow-up verpleegkundige ook voor ouders couveuse nazorg te kunnen gaan aanbieden heb ik bij het Kraamnest de mogelijkheid gekregen om de opleiding kraamverzorgende te gaan volgen. Het coachen thuis, bij ouders in zo’n belangrijke fase van iemands leven is bijzonder mee te mogen maken. Mijn werkervaring in het ziekenhuis en bij ouders thuis is een mooie combinatie. Ik weet wat er in een ziekenhuis gebeurd, bezit kennis van prematuriteit en weet hoe het nazorg traject georganiseerd is en wat aandachtspunten zijn.

Vervolgens thuis het coachen te vervolgen voelt voor mij als een unieke kans om je op weg te helpen als jullie thuis zijn. Samen overleggen we waar behoefte aan is om zo een fijne start thuis te maken.

We bespreken en kijken samen naar de lichaamstaal van je baby en veilig hechten.

Met behulp van mijn pop kan ik jullie houdingen, babymassage, aanrakingsadviezen, roterend tillen en dragen laten zien en met jullie oefenen. Dit doe ik met een pop om je kindje niet teveel te belasten en te kunnen oefenen. Naast de pop neem ik de weegschaal mee.

Ik ben blij dat ik een plekje heb gekregen binnen het Kraamnest. Het is mooi om te zien dat mijn collega’s ieder op unieke wijze met passie voor het vak, zich inzet om goede zorg te geven.

 

Kraamzorg Het Kraamnest B.V.

Het is onze liefdevolle en persoonlijke benadering voor moeder, de pasgeborene en overige gezinsleden die ons uniek maakt. Als je kiest voor kraamzorg van het Kraamnest, dan kies je voor een betrokken organisatie die oprecht geïnteresseerd is in jullie.

© 2021 Kraamzorg Het Kraamnest B.V. Privacybeleid - Algemene voorwaarden

HKZ keurmerk
DEKRA certificaat
Zorgkaart Nederland
sbbtransparant
logo MediPlus
zorgvoorborstvoeding-keurmerk