BabythuisZorg

Naast kraamzorg biedt het Kraamnest ook BabythuisZorg. De zorg kan al vanaf de zwangerschap worden ingezet en kan gegeven worden tot de leeftijd van het kind tot ongeveer één jaar. 

Voor het inzetten van BabythuisZorg is altijd een verwijzing nodig van je huisarts, JGZ, een welzijnsorganisatie, maar ook de POP-poli, psycholoog of gynaecoloog kan verwijzen. Er is altijd een wijkteam/sociaal team of jeugdconsulent betrokken. Binnen de gemeente van je woonplaats zal gekeken worden of, en hoe de zorg gefinancierd kan worden. 

Steeds meer gemeenten zien de meerwaarde van BabythuisZorg. Nog niet in alle gemeenten in ons werkgebied kan BabythuisZorg worden ingezet. De gemeenten waar wij nog geen overeenkomst hebben, kunnen overgaan tot het afgeven van een maatwerkovereenkomst Jeugdwet of WMO. Zij zullen eerst onderzoeken of het voorliggend veld een passend aanbod heeft. Neem gerust contact op voor overleg. 

BabythuisZorg is zorgverlening gericht op hulp en ondersteuning in de eerste, belangrijke 1000 dagen: https://www.pharos.nl/thema/eerste-1000-dagen-van-een-kind/

Dit programma zet zich in voor een kansrijke start voor alle kinderen. Wij ondersteunen ouders om hun baby een zo kansrijk mogelijke start te bieden. 

BabythuisZorg kan worden ingezet in de volgende gemeenten: 

 • Gemeente Lingewaard: In deze gemeente werken wij samen met SWL (Stichting Welzijn Lingewaard) waar de BabythuisZorg medewerker kan samenwerken met een vrijwilliger. Inzet is mogelijk door contact op te nemen met Het Kraamnest: 026-3798195
 • Gemeente Arnhem: Hier kan BabythuisZorg worden ingezet na goedkeuring van een jeugdconsulent. Aanvraag kan na aanmelden bij het wijkteam of neem telefonisch contact op: 088-2260000
 • Inzet in gemeente Nijmegen, Overbetuwe, Duiven/Westervoort/Montferland/Velp/Rheden: Uitsluitend inzet via een maatwerkovereenkomst 

Deze vorm van zorg kan worden ingezet bij situaties zoals:

 • Verwerking van een traumatische bevalling
 • Vroeggeboorte of andere bedreigde start
 • Dreigende overbelasting ouder(s)
 • Ouders onder behandeling (geweest) bij de POP poli
 • Verhoogde kans op verstoorde hechting
 • Omgang met overmatig huilen
 • Meer dan normale onzekerheid ouder(s)
 • Misbruik/mishandeling een van de ouders of beide ouders
 • Verwachtingen van het ouder worden zijn anders dan voorgesteld, hierdoor dreigende depressie of ongezonde toename van spanning in het gezin als je na de kraamtijd nog niet volledig in staat bent om zelf voor je baby te zorgen

Wat kun je verwachten van de medewerker BabythuisZorg:

 • In de begeleiding worden alle beschermende en kwetsbare factoren meegenomen die een rol spelen om als mens kansrijk te kunnen starten
 • De begeleiding sluit aan bij kennisniveau van de ouder
 • Doel is ouders zo stevig en zelfstandig mogelijk te laten groeien in het ouderschap
 • We denken mee met de ouder m.b.t. inzet sociale omgeving of hoe een sociale omgeving te vormen
 • Werkt actief samen met overige ketenpartners en verwijst indien mogelijk door

Onze hulp is tijdelijk. Alles is erop gericht om je zo snel mogelijk weer zelfredzaam te maken. We ondersteunen je zoveel mogelijk en als het nodig is, schakelen we (in overleg) andere hulpverleners voor je in.

De medewerker van BabythuisZorg verricht geen medische handelingen. Naast begeleiding door onze medewerker BabythuisZorg, maken wij gebruik van de expertise van een babyconsulent.

Heb je vragen over de inzet van de zorg? Neem dan telefonisch contact op met ons: 026-3798195. Wij zorgen nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Ons werkgebied waar wij BabythuisZorg kunnen leveren: Arnhem, Lingewaard, Overbetuwe, Nijmegen, Zevenaar, Westervoort, Duiven, Rheden, Doetinchem, Doesburg, Brummen, Zutphen, Velp, Rozendaal, Renkum, Oosterbeek, Druten. Woon je in een andere plaats? Kijk dan op de website van Babythuiszorg voor een aanbieder bij jou in de regio: BabythuisZorg aanvragen – BabythuisZorg

Aanvragen: 

Aanvragen van BabythuisZorg kan via het aanmeldformulier: BabythuisZorg aanvragen – BabythuisZorg We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op.

Heb je geen verwijzer maar wil je wel hulp inschakelen van onze medewerkers? Dit is mogelijk door de kosten zelf te betalen. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op.

 

Privacybeleid BabythuisZorg het Kraamnest

Klachtenregeling BabythuisZorg het Kraamnest

Algemene-voorwaarden-BTZ

Spoedaanvraag: 026-3798195

Review van ouders

“Merian heeft ons gezin gered. Wij hadden totale overbelasting. Merian heeft ons deskundig begeleid en ons als ouders ontzettend geholpen. Ik denk dat ons gezin voor altijd een stukje gezonder en beter is door de begeleiding van Merian. Ze heeft veel meer voor ons gedaan dan ik in woorden goed uit kan drukken.”

“We zijn inmiddels 1,5 jaar verder. Maar helaas was de start niet zo’n feest. Baby met overmatig spugen en onrustig. Niet lekker in zijn vel.Na een tijd in het ziekenhuis te hebben gelegen en geen recht meer op kraamzorg kwamen we in contact met babythuisZorg.”

“Wij hadden toen wij thuiskwamen behoefte om ons verhaal te delen en hier was ruimte voor. Maar ook veel vragen en onzekerheden. Wij konden alle vragen stellen en werden hier goed in geholpen. Wij hebben ’s avonds met een huilende baby gezeten en wisten niet meer wat we moesten doen. Een tip waar we veel aan hebben gehad is: ‘terug naar de basis’ Oftewel huid op huid bij ouders.”

“Maar ook handige tools aangereikt krijgen zoals bepaalde dekentjes, slaapzakje en manier van vasthouden. En tot slot als wij ons zorgen maakte werd er altijd meegedacht.”

Na een hectische periode was dit wat we nodig hadden. Iemand die er was en precies wist aan te sluiten op wat wij nodig hadden. Geen woorden hoe jij ons hebt begeleid door deze moeilijke, zware en heftige periode! Wat zijn we blij dat je vanaf het begin tot het ‘einde’ bij ons bent gebleven. Dankzij jou hebben we onze draai gevonden in onze nieuwe fase met de komst van onze 2e kindje.”

“Door je hulp ben ik als moeder weer gaan geloven in mezelf! Door jou tips en trucks zijn wij gekomen waar we staan.”

Kraamzorg Het Kraamnest B.V.

Het is onze liefdevolle en persoonlijke benadering voor moeder, de pasgeborene en overige gezinsleden die ons uniek maakt. Als je kiest voor kraamzorg van het Kraamnest, dan kies je voor een betrokken organisatie die oprecht geïnteresseerd is in jullie.

© 2024 Kraamzorg Het Kraamnest B.V. Privacybeleid - Algemene voorwaarden

HKZ keurmerk
DEKRA certificaat
Zorgkaart Nederland
sbbtransparant
logo MediPlus
zorgvoorborstvoeding-keurmerk