kraamzorg

Kraamzorg uren

Uren aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol

Aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) wordt bij de intake een eerste inventarisatie gedaan voor de kraamzorguren. Na de bevalling wordt een tweede inventarisatie gedaan door de verloskundige.

Hierna kunnen, indien nodig, de uren nog twee keer worden aangepast. Bijvoorbeeld als er extra hulp nodig is bij de borstvoeding. Door dit protocol op de juiste manier te interpreteren, heeft iedereen zicht in de zorgbehoefte.

Hoeveel kraamzorg krijg je?

Het standaard aantal uren kraamzorg is 49 uur (Als je borstvoeding geeft) en 45 uur (Als je kunstvoeding geeft) verdeeld over 8 dagen. Naar wens is het ook mogelijk om minder uren kraamzorg af te nemen. Het wettelijke minimale aantal uren kraamzorg is 3 uur per dag.

Indien er een ziekenhuisopname is geweest, worden uren en dagen in mindering gebracht. Het is ook mogelijk dat er extra uren geïndiceerd worden. Dit is afhankelijk van (jullie) persoonlijke situatie.

Het is mogelijk om particulier uren kraamzorg bij te kopen. Neem hiervoor contact met ons op voor de beschikbaarheid en tarieven.

Mantelzorg

De verzorging van moeder en baby hebben altijd prioriteit. Indien de aandacht van de kraamverzorgende voornamelijk uitgaat naar jou en de baby, dan zijn huishoudelijke taken hieraan ondergeschikt.

De landelijke richtlijnen gaan er vanuit dat je zelf mantelzorg regelt. Met mantelzorg wordt bedoeld ouders, buren of vrienden die een handje helpen in de kraamweek. Denk hierbij aan naar school brengen en halen, huisdieren verzorgen, boodschappen halen enzovoort. 

De kraamverzorgende mag op loopafstand een ouder kindje naar school brengen of een boodschapje halen. 

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over de uren kraamzorg, neem dan gerust contact op.

of bel ons op 026 – 379 81 95

Kraamzorg Het Kraamnest B.V.

Het is onze liefdevolle en persoonlijke benadering voor moeder, de pasgeborene en overige gezinsleden die ons uniek maakt. Als je kiest voor kraamzorg van het Kraamnest, dan kies je voor een betrokken organisatie die oprecht geïnteresseerd is in jullie.

© 2024 Kraamzorg Het Kraamnest B.V. Privacybeleid - Algemene voorwaarden

HKZ keurmerk
DEKRA certificaat
Zorgkaart Nederland
sbbtransparant
logo MediPlus
zorgvoorborstvoeding-keurmerk