Persoonlijke, liefdevolle kraamzorg

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

Er komt veel op je af als je zwanger bent. Er is veel te regelen, waaronder kraamzorg. Hoe kies je nu voor een kraamzorgbureau? En waar let je op? Als je kiest voor kraamzorg van het Kraamnest, dan kies je voor kraamverzorgenden met jarenlange ervaring. Wij weten hoe belangrijk deze bijzondere tijd is, daarom willen wij er graag voor zorgen dat jullie een geweldige, leerzame en leuke kraamtijd zullen hebben. Al onze kraamverzorgenden werken met liefde en passie in gezinnen om te zorgen voor de beste start van het nieuwe gezin.

Wij vinden het belangrijk persoonlijk contact met jullie te onderhouden. Tijdens je zwangerschap kun je daarom ook altijd contact opnemen met vragen. En als wij het antwoord niet weten, kunnen wij je doorverwijzen naar de juiste persoon. Ook worden jullie tijdens de kraamtijd gebeld of jullie tevreden zijn over de kraamzorg. Want cliënt tevredenheid, vinden wij het aller belangrijkste!

Aanmelden voor onze kraamzorg kan telefonisch of door het aanmeldformulier online in te vullen. Hierna ontvang je een e-mail met informatie en binnen een week de leveringsovereenkomst per post.

 

In de 30e week van je zwangerschap nemen wij contact met je op voor het inplannen van een intake gesprek bij jou thuis rond de 32e week. Wij bespreken dan jullie wensen en kijken, op basis van het LIP (Landelijk Indicatie Protocol) op hoeveel uur kraamzorg je recht hebt. Aan de hand van dit gesprek maken wij ook een inschatting welke kraamverzorgende bij jullie past, zo kunnen we een perfecte match maken!

Het is fijn als er één kraamverzorgende is die jullie kraamweek verzorgt. Wij garanderen daarom één kraamverzorgende tijdens de gehele kraamweek (behoudens overmacht).

Taken van de kraamverzorgende

De kraamverzorgende heeft vooral de taak om de gezondheid van jou en jullie kindje nauwkeurig in de gaten te houden. De zorg voor moeder, kind en overige gezinsleden staan bovenaan. Ze geeft veel voorlichting en instructie.

Lees meer

Kraamzorguren

Aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) wordt bij de intake een eerste inventarisatie gedaan voor de kraamzorguren. Na de bevalling volgt een tweede inventarisatie door de verloskundige.

Lees meer

Avond en nacht opvang

Als je 's avonds of 's nachts thuis komt uit het ziekenhuis, is het fijn als de kraamverzorgende komt om jullie op gang te helpen en jullie vragen te beantwoorden. Kraamzorg Het Kraamnest is 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 026-3798195 voor het regelen van Kraamzorg.

Lees meer

Holistische/Natuurlijke Kraamzorg

Hierbij kun je denken aan uitsluitend natuurlijke producten en materialen. De juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Maar ook het gebruik van wollen dekentjes en mustjes, het roterend verzorgen van jullie baby. Wij werken allen volgens de liefdevolle, persoonlijke benadering.

Lees meer

Gespecialiseerde kraamzorg

Ook voor gespecialiseerde kraamzorg kun je terecht bij ons. Onze kraamverzorgenden zijn opgeleid om deze zorg te leveren, en krijgen regelmatig (bij)scholingen om bevoegd en bekwaam te blijven.

Lees meer

Hechting met je kindje

Je baby is geboren. Na 9 maanden maak je eindelijk kennis met jullie kindje… Wat een prachtig moment. De adrenaline giert door je lijf en je kunt de hele wereld aan. Maar na een paar dagen merk je de vermoeidheid op.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Wat zijn de taken van de kraamverzorgende?

De kraamverzorgende heeft als belangrijkste taak het verzorgen en controleren van moeder en baby. Ze doet 2 keer per dag de controles bij moeder en baby. Ze ondersteunt jullie bij het geven van (Borst)voeding, ze geeft jullie gezondheidsvoorlichting en instructie over de verzorging van jullie baby en rapporteert belangrijke gegevens in jullie kraamdossier. Daarnaast bewaakt ze de hygiëne; elke dag wordt de badkamer en het toilet schoongemaakt en verzorgt ze de (lopende) was.

De eerste dagen heeft ze veel tijd nodig in het begeleiden van jullie als nieuw gezin en zal er in het huishouden minder worden gedaan. De zorg voor moeder en kind heeft altijd prioriteit. Na een aantal dagen, als moeder (vader) en baby het goed maken, dan zal ze ook (licht) huishoudelijke taken uitvoeren zoals stofzuigen. Dit gaat allemaal in overleg met jullie.

Hoeveel uur kraamzorg krijgen wij?

De hoeveelheid kraamzorg wordt bepaald aan de hand van het Landelijk indicatie Protocol (LIP). Ga je borstvoeding geven, dan is het basispakket 49 uur kraamzorg over 8 dagen. Geef je kunstvoeding, dan is dit 45 uur. Tijdens de intake bespreken we jullie situatie en kan er aan de hand van jullie situatie al geïndiceerd worden op meer of minder uren. Aan de hand van het protocol kunnen er na de bevalling ook meer uren geïndiceerd worden, in overleg met en op indicatie van de verloskundige. De maximale kraamzorg; dus als jullie situatie dit vraagt, is 80 uur verdeelt over 10 dagen.

Wanneer vind het intakegesprek plaats?

Wij nemen rond de 30e week telefonisch contact met jullie op voor het maken van een afspraak voor het intakegesprek bij jullie thuis. De intake vind plaats uiterlijk vóór de 35e week van jullie zwangerschap.

Waarom moet het bed op klossen?

De kraamverzorgende, maar ook de verloskundige verricht meerdere taken aan jullie bed de eerste dagen, zoals controles, hulp bij borstvoeding en het verschonen van het bed. De normale hoogte van het bed is te laag en kan rugklachten veroorzaken. De ARBO wet schrijft daarom voor dat het bed tussen de 75 en 90 cm hoog moet zijn (bovenkant matras).

Waar kan ik hulpmiddelen bestellen?

Hulpmiddelen zoals klossen, maar ook een po kun je bestellen op onze website en worden dan op een dag van jullie keuze thuisbezorgd. Hulpmiddelen Medipoint.

Waar kan ik een zwangerschapscursus volgen?

Onder het menu zwangerschap vind je meerdere zwangerschapscursussen. Het is belangrijk dat je een voorbereiding op je bevalling kiest die bij je past.

Ik wil graag eerst een kennismakingsgesprek, kan dat?

Wij bieden (kosteloos) een kennismaking bij jullie thuis aan, waarin wij vertellen over ons en met jullie vragen en persoonlijke wensen doornemen. Neem hiervoor telefonisch contact op of vul het contactformulier in. Wij nemen dan contact met jullie op.

Kan ik een voorkeur uitspreken voor een kraamverzorgende?
Dat kan! Wij doen ons uiterste best om aan de voorkeur gehoor te geven. (onder voorbehoud van overmacht)
Wat hebben we allemaal nodig voor ons kindje?
Wij hebben een uitzetlijst ontwikkelt voor jullie. Deze kun je hier downloaden.
Wat is de wettelijke eigen bijdrage voor kraamzorg?
De wettelijke eigen bijdrage kraamzorg wordt jaarlijks vastgesteld door de NZA. Voor 2017 is de wettelijke eigen bijdrage € 4,30 per uur. Hiervoor ontvang je (meestal) een factuur van Kraamzorg het Kraamnest. Afhankelijk van jullie zorgverzekeraar kan het zijn dan je de kosten geheel- of gedeeltelijk terug kunt vragen.

Kraamzorg Het Kraamnest B.V.

Het is onze liefdevolle en persoonlijke benadering voor moeder, de pasgeborene en overige gezinsleden die ons uniek maakt. Als je kiest voor kraamzorg van het Kraamnest, dan kies je voor een betrokken organisatie die oprecht geïnteresseerd is in jullie.

© 2018 Kraamnest Het Kraamnest B.V. Privacybeleid - Algemene voorwaarden

Zorgkaart Nederland