Voorbereiding op de bevalling en het ouderschap

Het is belangrijk dat je je voorbereid op je bevalling zoals jij dat wenst. Daarnaast is het minstens zo belangrijk je voor te bereiden op het ouderschap. Volg hiervoor de cursus liefdevolle verwachting.

Voorbereiding op de bevalling

Het is aan te raden je (samen met je partner) voor te bereiden op de bevalling. Er zijn veel mogelijkheden om je voor te bereiden. Dit kan met actieve lessen om fit te blijven en conditie te houden. Maar zeker niet onbelangrijk om je te leren ontspannen. Ook voor je partner is het goed te weten wat er gebeurt met jouw lichaam tijdens de zwangerschap en geboorte. Het is ontzettend prettig om steun te ervaren van je partner tijdens de bevalling. Maar ook dat je partner laat merken vertrouwen te hebben in jouw kracht als vrouw om de bevalling te doorstaan. 

Er is veel te koop voor jullie kindje, maar wat heb je nu precies nodig? Wij hebben een uitzetlijst gemaakt, deze vind je hier.

Het is goed om na te denken over je bevalling. Denk daarbij ook aan een geboorteplan. Bespreek dit ook met je verloskundige of gynaecoloog. Ook als je in het ziekenhuis bevalt kun je je wensen kenbaar maken.  

Of je nu thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen, zet altijd een “vluchtkoffer” klaar. De inhoud van deze koffer vind je hier.

Op de website www.deverloskundige.nl lees je veel betrouwbare informatie over je zwangerschap en bevalling. Ook vind je hier handvatten (pdf) voor het schrijven van een geboorteplan.

Liefdevolle verwachting

Brechje Furman geeft de cursus “Liefdevolle verwachting”. Want naast dat het belangrijk is je voor te bereiden op de bevalling, is het minstens zo belangrijk je voor te bereiden op het ouderschap!

Tijdens de zwangerschapscursus Liefdevolle verwachting bereidt zij jou (en je eventuele partner) voor op het leven met jullie baby. Tijdens vier cursusavonden leert ze jullie alles over de eerste twee jaar met de nieuwe baby.
Jullie gaan kijken wat een baby verwacht van het leven buiten de buik, maar ook wat jouw/jullie verwachting hier van is!
Door kennis en handvatten te geven, bewust te maken van verwachtingen, geeft zij gereedschap om de opvoedkeuzes te maken die passen bij jullie situatie.

Wanneer je een baby krijgt heb je een idee, een verwachting, van hoe het leven na de bevalling zal zijn. Wanneer deze opvoedverwachting niet realistisch is, en het dus allemaal heel anders blijkt te zijn, kan dit grote gevolgen hebben voor jou en je gezin. Wanneer alles anders loopt dan jij van te voren had gedacht, daalt je zelfvertrouwen. Dat kan uitwerken op meerdere onderdelen in je leven, zoals bijvoorbeeld de partnerrelatie tot zelfs de mate waarmee jij je leven positief beoordeeld. Een negatieve spiraal.
Door ouders een realistische opvoedverwachting te bieden kun je in veel gevallen veel van deze problemen samen ondervangen.

Daarom is “Liefdevolle verwachting” er, het is vooral ook erg gezellig!

Kijk voor meer informatie op: https://www.bijbrechje.nl/wps/liefdevolle_verwachting/

Overige zwangerschapscursussen in de regio

Luisterkindwerker Jeanet Oonk

Kracht van Luisteren
Telefoon:
06- 83 92 17 02

Website:
http://www.krachtvanluisteren.eu

Yoga Lingewaard

Miranda van Oostrum

Tevens zwangerschapsyoga, baby massage en yoga, gewone yoga en kinderyoga

Telefoon:
0481- 35 48 63

Simone Kamping

Arnhem

Ontspannende zwangerschaps cursussen.

Website:
www.simonekamping.nl

Only Happiness

 Adrienne Krahmer Werts

Telefoon:
06- 41 95 59 96

Facebook

Willy van Diek

Zwangerschapsyoga

Telefoon:
0316- 34 34 29

Website:
www.vandiek.nl

Feel in Touch

Hypnobirthing

Praktijk voor Haptonomische Begeleiding en Haptotherapie

Jacqueline van Woerden

Telefoon:
026- 3831741

Website:
www.haptonomie-arnhemzuid.nl

Oefentherapie Cesar

Huissen

Telefoon:
026-3258640

Website:
www.cesartherapie-huissen.nl

Kraamzorg Het Kraamnest B.V.

Het is onze liefdevolle en persoonlijke benadering voor moeder, de pasgeborene en overige gezinsleden die ons uniek maakt. Als je kiest voor kraamzorg van het Kraamnest, dan kies je voor een betrokken organisatie die oprecht geïnteresseerd is in jullie.

© 2024 Kraamzorg Het Kraamnest B.V. Privacybeleid - Algemene voorwaarden

HKZ keurmerk
DEKRA certificaat
Zorgkaart Nederland
sbbtransparant
logo MediPlus
zorgvoorborstvoeding-keurmerk